Yogavecka v 31 - fokus på våra chakran

På bokningssidan har ni säkert sett att yogaveckan 2020 sätter igång nästa vecka då vi kör yoga varje dag kl 09-10:15. Hurra!


I år hade vi tänkt att vi skulle ha ett tema för denna vecka och har bestämt att vi kommer att fokusera på våra chakran. Låt er inte bli avskräckta. Det kommer inte att bli en extra svår yoga, varken att förstå eller att utföra - vi lovar.


Inom yogafilosofin är chakran våra stora energicenter i kroppen. Vi har sju stycken (vilket passar bra eftersom vi även har sju dagar i en vecka). Dessa energicenter återfinns längst ryggraden och huvudet, med den första i basen av ryggraden, i bäckenet, och det högsta på toppen av huvudet. Målet är att energin ska flöda fritt genom de olika chakrana, men gamla trauman, stora eller små, kan ligga som blockeringar och hindra energins flöde. Yoga som fokuserar på dessa olika delar i kroppen kan hjälpa till att lösa upp blockeringarna och tillåta energin att flöda.


Så vad innebär detta för yogan veckan 31? Egentligen bara att vi kommer fokusera på att jobba från basen av ryggraden, till strax under naveln, till strax ovanför naveln, till hjärtat, till halsen, till pannan och slutligen till toppen av huvudet under veckans gång. Förhoppningen är att du kommer att känna dig energifylld och balanserad i slutet av veckan. :)


Dagen innan varje klass kommer Lisa att lägga ut en introduktion till nästa dags klass på Instagram. Alltså i morgon söndag kommer hon att skriva om måndagens klass och vad vi kommer att fokusera på gällande rotchakrat.


Har du några frågor, tveka inte att höra av dig till Lisa. Hon nås på vår mail hejharoyoga@gmail.com.


Ha en fortsatt fantastisk helg!


Med värme,

Kirsten och Lisa

16 visningar0 kommentarer